Elkészítés: A tésztához a 30 dkg lisztet 15 dkg margarinnal, fél csomag sütőporral, 2 tojás sárgájával 30 dkg cukorral, kis tejföllel összeállítunk. 2 cipóba vesszük, egyik felét kinyújtva a tepsibe helyezzük.
Elkészítjük a tölteléket: 10 dkg vajat 20 dkg cukorral habosra keverünk. Hozzáadunk 14 dkg lisztet, fél sütőport, 26 dkg őrölt mákot, 1 dl tejet és a 2 tojás keményre vert habját. A tepsibe helyezett tésztára öntjük a tölteléket.
Kinyújtjuk a másik cipót, ráhelyezzük a töltelékre, majd megsütjük.
Elkészíjük a csokimázat: 10 dkg cukrot 3 dkg kakaót, 2 kanál tejet főzünk össze. Ha kihűlt, 5 dkg vajat adunk hozzá, elkeverjük, és ráöntjük a forró tésztára.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.