Elkészítés: A rizst tegyük egy szűrőbe, és folyó víz alatt alaposan öblítsük át.
Egy edénybe öntsük bele a tejet, adjuk hozzá a csipet sót, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és az alaposan lecsöpögtetett rizst.
Ezután forraljuk fel, majd vegyük takaréklángra, és lefedve, szép lassan főzzük puhára a rizst. Főzés közben többször keverjük meg. (Én lángelosztót is tettem az edény alá, és így főztem kb. 30 percig, míg a rizsszemek magukba szívták a folyadékot.)
A mákot tegyük bele egy teflon serpenyőbe, majd takarék lángon, állandó keverés mellett pár pillanat alatt pörköljük meg. Ezután rögtön öntsük ki a serpenyőből nehogy megégjenek a mákszemek.
Végül az elkészült tejberizshez keverjük hozzá a megpörkölt mákszemeket.
Egy edénybe öntsük bele a bort, majd adjuk hozzá az aszalt vörös áfonyát, a vaníliaaromát, a sherry brandy aromát és ízlés szerint cukrot. Ezután néha megkeverve főzzük 10-15 percig. A keményítőt keverjük simára egy kevés vízzel, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá az áfonyához. Kevergetve főzzük pár percig hogy kellően besűrűsödjön.
Tálaláskor a tejberizst merjük bele a poharakba, majd kanalazzuk a tetejére az áfonyamártást. Kínálhatjuk langyosra hűtve, de ízlés szerint akár hidegen is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.