Elkészítés: A tésztához az élesztőt 1 teáskanál cukorral, 2 dl langyos tejjel és 2 evőkanál liszttel elkeverem, majd meleg helyen felfuttatom. Ha az élesztő felfutott , a többi hozzávalóval összegyúrom, míg elválik a kezemtől. Annyi tejet adok a tésztához, hogy lágy legyen, majd kelesztem meleg helyen 30-40 percet.
A töltelékhez a hozzávalókat összekeverem, ha száraz, teszek hozzá még almát.
Ezután egy gyúródeszkán újra összegyúrom a tésztát, 5 percet pihentetem, 2 részre osztom. Az egyik gombócot 1 cm vastagra kinyújtom, és egy 30 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt formát kibélelek a tésztával, a kilógó részeket meghagyom, majd fél adag töltelék kerül bele. A maradék tésztát 2 részre osztom, az egyik részt ismét kinyújtom, a formába teszem, ismét töltelék következik, majd a maradék tésztát nyújtom (ebből csípek egy keveset a díszeknek a tetejére), aminek a közepét kiszúrom, hogy a gőz távozni tudjon. A lelógó tésztát visszahajtva formázom, a díszeket tojással ragasztom, majd az egészet lekenem tojással.
180-190 fokon, előmelegített sütőben, alsó-felső sütésen kb. 1 órát sütöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.