A réteslapokat egyenként megkenjük olvasztott vajjal és kb 10x 10 cm-es négyzetekre szabjuk, ezután a muffinforma mélyedéseibe 4-5 db négyzetet teszünk kicsit elfordítva egymásra.
A cérnametéltet enyhén sós vízben kifőzzük, majd alaposan lecsepegtetjük és kihűtjük. A tojást kétfelé választjuk, a fehérjét a sóval lágy habbá verjük.
A tojássárgáját a cukrokkal kikeverjük, majd hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, a citromhéját és a tésztát. Alaposan összekeverjük, majd hozzáforgatjuk a tojáshabot.
A tölteléket a réteslapok mélyedéseibe töltjük és 180 fokra melegített sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük.
A málnazseléhez a lekvárt folyósra melegítjük és egy szitán átpasszírozzuk. Ezután hozzákeverjük a vízben megduzzasztott, és folyósra melegített zselatint és egy folpackkal kibélelt kisebb edénybe öntjük.
Ha a zselé megdermedt, tetszőleges kiszúróval kiszaggatjuk.
Kínáláskor a muffinokat porcukorral megszórjuk és elhelyezzük rajta a málnazselédíszt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.