Egy téglalap alakú műanyagdobozhoz (pl. vajas doboz) méretre vágunk 2 db sütőpapírt. Az egyiket szilikonecsettel jól átkenjük olajjal és a doboz aljába tesszük.
Egy magasfalú, kisebb habverő edénybe tesszük a porzselatint, hozzáadunk 3 evőkanál vizet, elkeverjük, majd állni hagyjuk. (Ekkor lehet hozzáadni az ételfestéket is).
Egy kis lábosba tesszük a cukrot, a mézet és a vizet, felforraljuk, és még kis lángon kb. 3-4 percig forraljuk. Sűrű, kristálytiszta szirupot kell kapnunk.
A forró szirupból azonnal egy keveset a zselatinhoz öntünk és a mixerrel elkeverjük. Hozzáadjuk a többi szirupot is, és egy csipet sót. Az elektromos habverővel alacsonyabb fokozaton elkezdjük keverni. Kb. 6-7 perc múlva maximumra vesszük a fordulatot és még habosítjuk 1-2 percig. Akkor jó, ha már hófehér, megkeményedő a hab, nyúlós, elkezd felmászni a habverőn.
Ezt a habot az előkészített dobozba öntjük, kanalazzuk. Ragacsos, nyálkás, nyúlós masszát kell kapnunk.
Néhány óráig hagyjuk kihűlni és megszilárdulni, majd kockákra vágjuk.
A kukoricakeményítővel elkevert porcukorban meghempergetjük.
Megjegyzés
Ízesítettem már gyümölcslevekkel is. Nagyon finom a birsalma lével.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.