A mályvacukor elkészítéséhez a zselatint beáztatjuk.
A mályvaleveleket kicsi vízzel botmixerrel vagy turmixgéppel pépesítjük.
A cukorból és a vízből sűrű szirupot főzünk és hozzáadjuk a mályvavelőt is. A szirupot 4-5 percig forraljuk, majd belekeverjük a zselatint és gépi habverővel addig habosítjuk, amíg az állaga sűrű, ragadós nem lesz.
Egy szilikonformát alaposan megszórunk a porcukor és a keményítő egyenlő arányú keverékével. Ha nem szilikonformában készítjük, akkor a tálat béleljük ki sütőpapírral és a papírt kenjük meg vékonyan olajjal és öntsük bele a masszát.
Legalább egy-másfél órára tegyük a hűtőbe, a tetejét alaposan szórjuk meg a porcukros-keményítős keverékkel.
Ha megszilárdult, óvatosan fordítsuk ki egy, a porral megszórt vágódeszkára és olajjal megkent késsel vágjuk fel. A mályvacukor-darabokat forgassuk bele alaposan a porba, hogy ne ragadjanak össze és tegyük légmentesen záródó edénybe. Ha nem éri nedvesség, hosszú hetekig eláll.
Nézd meg videón, hogyan készül a mályvacukor igazi mályvából!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.