A piskótához a tojásokat egy elektromos habverővel 10 -12 perc alatt habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a vizet, tovább verjük, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, a sót és a kakaóport.
Egy 30 x 34 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, elsimítjuk benne, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
A krémhez az epret botmixerrel pürésítjük. Az eper átszűrt levéből 1 evőkanállal félreteszünk a mázhoz. A zselatint feloldjuk 1 dl eperlében. A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral. Hozzákeverjük az összeturmixolt epret és joghurtot, majd a feloldott zselatint. Hagyjuk a hűtőben dermedni.
A kihűlt lapot hosszában 3 részre vágjuk. Betöltjük a krémmel, és az oldalára is kenünk. A mázhoz összekeverjük a tojásfehérjét a porcukorral és az eperlével, majd a tészta tetejére kenjük. Az oldalát reszelet csokival megszórva díszítjük. Hűtőbe tesszük pár órára, és utána szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.