A piskótához a tojásokat 12 perc alatt habosra keverjük a cukorral. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, majd a tojásokhoz keverjük egy fakanállal. 180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük.
A vaníliás krémhez a tojásokat kettéválasztjuk, a tojássárgájákat a cukorral, a liszttel és a tej felével csomómentesre keverjük. A többi tejet hozzáadva sűrűre főzzük.
A tojásfehérjéket a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd a forró krémbe keverjük. A zselatint kevés hideg vízbe áztatjuk, majd oldódásig felmelegítjük, és a krémhez keverjük.
A kihűlt piskótát visszatesszük a tepsibe, és megkenjük lekvárral. Ráöntjük a krémet, egyenletesen elsimítjuk a tetején, majd a hűtőbe tesszük dermedni.
A csokis krémhez összekeverjük a lisztet, a cukrot, a kakaóport és tejet, majd felfőzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a feloldott zselatint. A krémet kihűtjük, és a vajjal habosra keverjük. A kihűlt krémet egyenletesen a vaníliás rétegre kenjük.
A csokimázhoz összekeverjük a kakaóport a cukorral, majd vízzel felfőzzük, és azonnal hozzákeverjük a vajat is. Hagyjuk langyosra hűlni, majd a krémre csurgatjuk, és széles pengéjű késsel eloszlatjuk rajta. Legalább fél napig hagyjuk állni a hűtőben.
Megjegyzés
Amikor a csokimázat rárakjuk, gy kicsit megrázzuk a tepsit , az asztal falához ütögetjük, így szép egyenletes lesz a bevonat a süteményen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.