Elkészítés: Az almákat megmossuk, szárazra töröljük, magházukat kiszúróval eltávolítjuk. A héjas almákat nagyon vékony körszeletekre vágjuk, majd felezzük, és citromlével meglocsoljuk. Pároló edényben kevés vízzel pár percig puhítjuk, hogy a tésztával együtt hajlítható legyen, majd hagyjuk kihűlni.
A leveles tésztát felengedés után kinyújtjuk, kiszúrunk cakkos szélű kiszúróval 12 db-ot, ez lesz a kosárka, majd muffinforma mélyedéseibe helyezzük. A tészta többi részét 1,5-2 cm-es csíkokra vágjuk. A csíkokat megszórjuk cukorral és fahéjjal, ráhelyezzük a félkörös almaszeleteket, megszórjuk mandulaszirommal, és rózsaformára feltekerjük. 1-1 rózsa elkészülte után a kosárkaformákba tesszük. Az almás tésztarózsákat megszórjuk
fahéjjas cukorral, ami sütés közben karamellizálódik.
Előmelegített 180-190 °C sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Ropogósságát 2-3 napig megtartja, de fagyasztható is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.