Elkészítés: Az almákat meghámozzuk, negyedeljük, kiemeljük a magházukat, és a gerezdeket vékony szeletekre vágjuk. Lábasba tesszük, ráöntünk fél dl vizet, és 5 dkg cukorral, a fahéjjal, a citromlével felforraljuk. Pár percig főzzük, majd lecsepegtetjük.
Kivajazunk és morzsával beszórunk egy kb. 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A puha vajat a maradék cukorral és a tojások sárgájával krémesre keverjük. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, és a krémbe dolgozzuk. Beleforgatjuk a fehérjehabot.
A tészta felét a formába simítjuk, és szétosztjuk rajta az almát. Beborítjuk a maradék tésztával, elsimítjuk, és rászórjuk a mandulát.
A sütőben kb. 50 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. Ízlés szerint tejszínhabbal, porcukorral és almaszeletkékkel díszíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.