Előkészítés: A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A burgonyát alaposan megmossuk, és héjastól a sütőben 40 percig sütjük.
Elkészítés: A mandulát éles késsel összevagdaljuk (minél apróbbra), 1 evőkanál vajon világos barnára pirítjuk, azonnal tányérra öntjük. A kaprot leöblítjük, összevágjuk. Az uborkát meghámozzuk, megmossuk, kettévágjuk, magjait kikaparjuk, és a húsát nagyon apróra vágjuk. A burgonyát kicsit hűlni hagyjuk, kettévágjuk, és a héjából kiskanállal kikaparjuk a burgonyát. A kikapart burgonyát összekeverjük a vajjal, és villával összetörjük. Hozzáadjuk a mandulát, az uborkát és a kaprot. Sóval, borssal, esetleg szerecsendióval ízesítjük.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 402 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.