Előkészítés: A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A burgonyát alaposan megmossuk, és héjastól a sütőben 40 percig sütjük.
Elkészítés: A mandulát éles késsel összevagdaljuk (minél apróbbra), 1 evőkanál vajon világos barnára pirítjuk, azonnal tányérra öntjük. A kaprot leöblítjük, összevágjuk. Az uborkát meghámozzuk, megmossuk, kettévágjuk, magjait kikaparjuk, és a húsát nagyon apróra vágjuk. A burgonyát kicsit hűlni hagyjuk, kettévágjuk, és a héjából kiskanállal kikaparjuk a burgonyát. A kikapart burgonyát összekeverjük a vajjal, és villával összetörjük. Hozzáadjuk a mandulát, az uborkát és a kaprot. Sóval, borssal, esetleg szerecsendióval ízesítjük.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 402 kcal
2024.11.29.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.