Előkészítés: A tejet kissé meglangyosítjuk, az élesztőt belemorzsoljuk, feloldjuk. A margarin felét felolvasztjuk. A lisztet 15 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval összekeverjük.
Elkészítés: A megolvasztott margarint és a tejben feloldott élesztőt a lisztes keverékhez adjuk, beleütjük a tojást, és sima tésztává dagasztjuk. Letakarva, langyos helyen kb. 30 percig, kelesztjük, majd átgyúrjuk. Egy tepsit margarinnal kikenünk, liszttel meghintünk. A tésztát a tepsiben a kezünkkel kinyújtjuk, és letakarva langyos helyen további 20 percig kelesztjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Az újra megkelt tésztába mélyedéseket nyomunk, és belevagdaljuk a maradék margarint, megszórjuk a mandulapehellyel és a maradék cukorral, majd kb. 20 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 220 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.