Elkészítés: A lisztet a sütőporral és a mézeskalácsfűszerrel elkeverjük. A tojást és a tojásfehérjéket a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos, fűszerkeverékes lisztet. Így sűrű, kemény tésztát kapunk. Ezután belekeverjük a mandulát, a narancshéjat és az aszalt meggyet.
2 hengert formázunk belőle (kb. 4 cm átmérőjűt), és kilisztezett tepsiben, előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
A sütőből kivéve szeletekre vágjuk, majd visszatesszük pirulni 8-10 percre. Így kemény lesz a sütemény, kávéba, teába mártogatva fogyasztható.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.