Előkészítés: A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tepsit kikenjük olajjal.
Elkészítés: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beledolgozzuk a cukrot. A mandulaforgácsból két evőkanállal félreteszünk, a többit a habba forgatjuk. A masszát a tepsire kenjük, és a sütőben kb. 15-20 percig sütjük, amíg a mandula megpirul. Közben ötpercenként óvatosan megforgatjuk – legjobb egy teflonbevonatú lapáttal. Kivesszük, és hagyjuk kihűlni. Nagyobb darabokra tördeljük. Felkapcsolunk 200 fokra (gázsütő 3. fokozat). A gyümölcsöket megtisztítjuk, kimagozzuk, ha kell meghámozzuk, és kisebb darabokra vágjuk. A gyümölcsöket tűzálló tálba tesszük, összekeverjük a barna cukorral, a mézzel, a borral és a fahéjjal. Alufóliával alaposan befedjük a tálat, és a sütőben kb. 20-30 percig sütjük. Kissé kihűtjük. A gyümölcsöket desszertes kehelybe szedjük, ráhalmozzuk a fagylaltot és a mandulás darabokat. Megszórjuk a félretett mandulaforgáccsal, és kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.