Előkészítés: Az élesztővel 1 dl vízzel, a cukorral és 2 kiskanál liszttel kovászt készítünk. Meleg helyen felfuttatjuk (kb. 1/2 óra). A sütőt 240 C-fokra előmelegítjük.
Elkészítés: A dagasztógép edényébe töltjük a hozzávalókat, a végén a kovászt. A gépen meghatározott dagasztóprogramon megdagasztjuk. Ha kész, eltávolítjuk a dagasztókést és lisztezett gyúrótáblára borítjuk a masszát. Megformáljuk a tésztát, és olajjal kikent magas falú edényben vagy alufóliatálcán, letakarva, még fél óra hosszan pihentetjük. A megkelt tésztát vízzel megkenjük. A sütő aljába forró vízzel telt edényt teszünk, és a kenyeret kb. 45 percig sütjük. Akkor jó, ha a beleszúrt tűre már nem ragad rá a tészta. Ha hirtelen barnulna, alufóliával takarjuk le.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.