Előkészítés: A ribizlit megmossuk, és a szemeket egy villa segítségével lehúzzuk a szárakról (tál felett dolgozzunk!). A sajtokat kettévágjuk.
Elkészítés: A ribizli felét a borral, a cukorral és a bazsalikomlevelekkel 2 dl vízben 15 percen át főzzük. A megfőtt ribizlit átpasszírozzuk. A kapott pürét visszatesszük főni, és beleszórjuk a megmaradt bogyókat. Egyszer felforraljuk, majd félretesszük. A tojást jól felverjük a tejjel. A sajtszeleteket lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és szépen formázzuk. Amikor kész, visszatesszük a tojásba, majd a szeletelt mandulába, és azt óvatosan rányomkodjuk. 10 percre a hűtőbe betesszük. Felforrósítjuk az olajat (ne égessen), és a sajtok mindkét oldalát pirosra sütjük benne. Amikor elkészült, szalvétára szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja. A tányérra tesszük az ízlésünknek megfelelő köretet (párolt rizs, burgonyapüré) vagy kedvünk szerinti salátát, mellé a sajtszeleteket, és forrón a ribizlipürét.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag (köret nélkül): 357 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.