Egy nagy lábasba öntjük a mandulatejet, beleszórjuk a kétféle cukrot, és felforraljuk. Hozzáadunk 1 csipet sót és egy késhegynyi őrölt kurkumát, apránként beleszitáljuk a búzadarát, és közepes lángon, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Ezután hozzákeverjük a puha vajat, majd átöntjük a masszát egy vékonyan kivajazott tűzálló tálba úgy, hogy kb. 3 cm magas legyen. Folpackkal lefedjük, hagyjuk kihűlni, végül a hűtőberakjuk egy éjszakára, hogy a galuska megdermedjen.
Másnap serpenyőben megolvasztunk 2 ek mézet, és megforgatjuk rajta az aszalt áfonyát.
Tálaláskor fagylaltoskanál segítségével gombócokat adagolunk a galuskából, megszórjuk azokat a mézes áfonyával, végül elrendezzük rajta a megmosott, kimagozott, cikkekre vágott zöld almát. A megmaradt mézzel meglocsolva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.