A grízgaluska elkészítéséhez a tojást és a sót villával felverjük.
Hozzáadjuk az olajat, a grízt és a fűszereket. Jól összekeverjük, és minimum fél órát a hűtőben pihentetjük.
Közben 1 liter vizet felforralunk, az erőleveskockákat feloldjuk benne - vagy, ha van a kész alaplevet -, és lassú tűzön felforraljuk. Ezt követően teáskanállal beleszaggatjuk a galuskákat.
A levesbetét akkor készült el, ha az összes galuska feljött a víz felszínére, és innen számítva még további 5 percig főztük.
A grízgaluskát tányérra szedjük, leves mellé kínáljuk.
Megjegyzés
Ne ijedj meg az olaj mennyiségétől! Csak akkor főzöm külön, ha több napra lesz, egyébként finomabb, ha a levesben fő.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.