A grízes tészta elkészítéséhez a zsírt felforrósítjuk, rászórjuk a búzadarát, és folyamatosan kevergetve világosbarnára pirítjuk, majd felöntjük másfélszeres mennyiségű forró, sós vízzel. Kicsit felforraljuk, lefedjük, amíg magába szívja a vizet és megpuhul.
Közben a csomagoláson olvasható módon sós vízben kifőzzük a tésztát, jól lecsepegtetjük, majd összekeverjük a már megpuhult grízzel. Még így együtt is hagyjuk állni egy darabig.
Tálaláskor megszórjuk porcukorral és meglocsoljuk forró baracklekvárral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.