A megolvasztott margarint a tojással, a tejjel és a cukorral, vagy olvasztott mézzel habosra keverjük, azután beleöntjük a rumot és a likőrt, majd beletesszük a mazsolát (ha előtte rumos tejbe áztatjuk, úgy finomabb).
Hozzáöntjük a zabpelyhet, a sütőport, a mézeskalácsfűszert, az őrölt mogyorót (vagy diót, mandulát, ki mit szeret) és elkeverjük. Ezután elkezdjük evőkanalanként adagolni bele a lisztet, és kevergetni, egészen addig, amíg sűrű, ragadós, borzas masszát kapunk.Tehetünk feldarabolt, cukrozott gyümölcsöket vagy aszalt fügét, datolyát is, ezekkel egyenesen isteni!
Amikor már sűrű, egy nagyobb kávéskanállal, egymástól 3-4 centire halmokat rakunk, majd 175 fokon, kb. 15 percig sütjük.
Ha teljes kiőrlésű lisztből készítjük, egészséges csemegét kínálunk az egész családnak. Ezt nálunk még az is megeszi, aki a barna kenyeret nem hajlandó. Adventi sütinek is jó, és kezdők is bátran próbálkozhatnak vele.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.