Elkészítés: A sütőt 150 °C-ra előmelegítjük. A 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját és oldalát is kibéleljük sütőpapírral.
A tortaalaphoz kemény habbá verjük a tojásfehérjéket 1 csipet sóval. A cukrot elkeverjük a keményítővel, és lassan beleszitáljuk a habba, közben folyamatosan verjük. Beleöntjük az ecetet is. A tortaformába simítjuk úgy, hogy kb. 5 cm magasan az oldalára is jusson. A sütőben kb. 70 percig szárítjuk-sütjük. Elzárjuk a sütőt, és zárt ajtónál hagyjuk kihűlni a tortát.
A krémhez a zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint hideg vízbe áztatjuk. A tojássárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral habosra verjük, végül beledolgozzuk a túrót. A maracujákat félbevágjuk, a húsát kikaparjuk, a túrókrémhez adjuk, simára keverjük. A zselatint kinyomkodjuk, kis láboskában felmelegítjük, és elkeverjük 2 evőkanál túrókrémmel, majd a túrókrém egészébe forgatjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, a krémbe forgatjuk, és az egészet 1 órára hidegre tesszük.
Tálalás előtt 1 órával a tortaalapot kiemeljük a formából, és belesimítjuk a krémet. Fél órára hidegre tesszük. Nem szabad hamarabb elkészíteni, mert különben nagyon elázik az alap!
A díszítéshez a maracujákat félbevágjuk, a húsát a torta tetejére kanalazzuk, mentalevelekkel díszítjük, és szeletelve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.