Elkészítés: 1. A felaprított hagymát az olajon megdinszteljük, rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, majd pirospaprikával megszórjuk. Elkeverjük, és a fokhagymát is hozzáadjuk, majd készre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
2. A mártáshoz kisebb lábasban felolvasztjuk a vajat, sárgára pirítjuk benne a lisztet. Felöntjük a zöldséglevessel, belekeverjük az apróra vágott medvehagymát és a tejszínt, habverővel simára, csomómentesre eldolgozzuk, és mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve besűrítjük, azaz a szokásosnál hígabb besalmelt készítünk kb. 5 perc alatt. Lehúzzuk a tűzről, beleolvasztjuk a sajtot, ízlés szerint sózzuk, szerecsendióval ízesítjük.
3. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A húsos ragut sima csőrös habzsákba szedjük, két végük felől megtöltjük a cannellonikat a húsraguval (a tésztát nem kell előre megfőzni!). Kb. 25x35 cm-es, vajjalkikent mélyebb tűzálló tálba tesszük egymás mellé.
4. Bevonjuk a mártással a cannellonikat, parmezán sajttal megszórjuk, és forró sütőben enyhe pirulásig sütjük 30-35 perc alatt. Ennyi idő alatt nem csupán a teteje kap szép színt, de a tészta is tökéletesen megpuhul. Tálalás előtt 8-10 percig pihentetjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.