Elkészítés: 1. A felaprított hagymát az olajon megdinszteljük, rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, majd pirospaprikával megszórjuk. Elkeverjük, és a fokhagymát is hozzáadjuk, majd készre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
2. A mártáshoz kisebb lábasban felolvasztjuk a vajat, sárgára pirítjuk benne a lisztet. Felöntjük a zöldséglevessel, belekeverjük az apróra vágott medvehagymát és a tejszínt, habverővel simára, csomómentesre eldolgozzuk, és mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve besűrítjük, azaz a szokásosnál hígabb besalmelt készítünk kb. 5 perc alatt. Lehúzzuk a tűzről, beleolvasztjuk a sajtot, ízlés szerint sózzuk, szerecsendióval ízesítjük.
3. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A húsos ragut sima csőrös habzsákba szedjük, két végük felől megtöltjük a cannellonikat a húsraguval (a tésztát nem kell előre megfőzni!). Kb. 25x35 cm-es, vajjalkikent mélyebb tűzálló tálba tesszük egymás mellé.
4. Bevonjuk a mártással a cannellonikat, parmezán sajttal megszórjuk, és forró sütőben enyhe pirulásig sütjük 30-35 perc alatt. Ennyi idő alatt nem csupán a teteje kap szép színt, de a tészta is tökéletesen megpuhul. Tálalás előtt 8-10 percig pihentetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.