Elkészítés: A krémhez 8 evőkanál cukrot karamellizálok. Felöntöm 4 dl hideg tejjel. Össze fog ugrani, de semmi baj. Kevergetem, míg fel nem olvad teljesen a karamell. A pudingport a maradék cukorral (4 evőkanál) és tejjel (2 dl) csomómentesre keverem. Hozzáadom a karamellizált tejhez, és folyamatosan keverem, forralom, míg be nem sűrűsödik. Jó masszív, keménynek kell lennie. Majd teljesen lehűtöm a krémet.
A margarint habosra keverem. Majd apránként hozzákeverem a krémhez. (Mindig a keményhez keverjük a lágyat.)
A piskótához a tojásokat szétválasztom. Kemény habbá verem a fehérjét a cukor felével. A sárgáját habosra verem a cukor másik felével. A kettőt óvatosan összekeverem. Szitán keresztül hozzáadom a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Ismét óvatosan elkeverem.
Kerek tortaformának az alját kibélelem sütőpapírral, az oldalára nem kenek semmit, a piskóta le fog válni. Beleöntöm a tésztát. Előmelegített sütőbe tolom (kb. 170 fok), majd kb. 10 perc múlva lejjebb veszem a hőfokot (kb. 150 fokra). Kb. 40 perc alatt sül készre. Ha megsült, tortarácson hűtöm.
A piskótát kettévágom. Megkenem a krém egyharmadával. A csokikat felszeletelem fél centinként, és a krémre fektetem, szépen körbe-körbe rakom. Megint teszek krémet a tetejére, elkenem. Beborítom a piskóta másik felével. A maradék krémet szétkenem a torta tetején és oldalán.
A tortabevonót megolvasztom gőz fölött egy kevés olajjal. A torta tetejére öntöm, elkenem. A mini csokikat a tetejére rakosgatom.
Fogyasztásig a hűtőben tárolom.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.