Elkészítés: A krémhez 8 evőkanál cukrot karamellizálok. Felöntöm 4 dl hideg tejjel. Össze fog ugrani, de semmi baj. Kevergetem, míg fel nem olvad teljesen a karamell. A pudingport a maradék cukorral (4 evőkanál) és tejjel (2 dl) csomómentesre keverem. Hozzáadom a karamellizált tejhez, és folyamatosan keverem, forralom, míg be nem sűrűsödik. Jó masszív, keménynek kell lennie. Majd teljesen lehűtöm a krémet.
A margarint habosra keverem. Majd apránként hozzákeverem a krémhez. (Mindig a keményhez keverjük a lágyat.)
A piskótához a tojásokat szétválasztom. Kemény habbá verem a fehérjét a cukor felével. A sárgáját habosra verem a cukor másik felével. A kettőt óvatosan összekeverem. Szitán keresztül hozzáadom a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Ismét óvatosan elkeverem.
Kerek tortaformának az alját kibélelem sütőpapírral, az oldalára nem kenek semmit, a piskóta le fog válni. Beleöntöm a tésztát. Előmelegített sütőbe tolom (kb. 170 fok), majd kb. 10 perc múlva lejjebb veszem a hőfokot (kb. 150 fokra). Kb. 40 perc alatt sül készre. Ha megsült, tortarácson hűtöm.
A piskótát kettévágom. Megkenem a krém egyharmadával. A csokikat felszeletelem fél centinként, és a krémre fektetem, szépen körbe-körbe rakom. Megint teszek krémet a tetejére, elkenem. Beborítom a piskóta másik felével. A maradék krémet szétkenem a torta tetején és oldalán.
A tortabevonót megolvasztom gőz fölött egy kevés olajjal. A torta tetejére öntöm, elkenem. A mini csokikat a tetejére rakosgatom.
Fogyasztásig a hűtőben tárolom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.