Előkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral. Kivajazunk, és lisztezünk egy kb. 30x20-as méretű tepsit.
Elkészítés: A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukor felével. A sárgáját nagyon habosra kikeverjük a vajjal és a cukor másik felével, majd belekeverjük a citromhéjat, egy csipet sót és a vaníliás cukrot. Beleszitáljuk a lisztet, és alaposan elkeverjük. Két részletben, óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot a lisztes masszába. Kivesszük a tészta felét, és a visszamaradt részbe beleszitáljuk, és elkeverjük a kakaóport. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tepsibe öntjük a tészták felét, és elegyengetjük. Így kellően keverednek is. A meggyet lecsepegtetjük, összekeverjük a dióval, és rászórjuk a tésztára, majd betakarjuk a maradék tésztákkal. A sütőben 20-25 percig sütjük. A sütőből kivéve kihűtjük, felszeleteljük. Az egyes darabokat a formá(ko)n keresztül megszórjuk, és tálra rendezzük.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 szelet: 230 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.