Elkészítés: Egy megfelelő méretű fazékban, némi köménnyel fűszerezett vízben, hajában főtt krumplit készítünk. Amíg fődögél, fogunk egy kézreálló keverőtálat, belemorzsoljuk a sajtot, apróra vágjuk a sonkát, és a zúzott fokhagymával, valamint a tejföllel együtt laza csuklóval kikeverjük. Sózzuk, borsozzuk, és konyhai ollónk segítségével beleaprítjuk a metélőhagyma felét.
Bedurrantunk a sütőbe, és felfűtjük 200 fokra. Kedvenc jénai tepsinket vastagon kivajazzuk, és a langyos, héjától megszabadított krumplit nagyobb darabokban beletördeljük. Enyhén sózzuk, a tetejére simítjuk a maradék vajat, majd a márványsajtos masszát, gyengéden összekeverjük, majd a sütőbe rejtjük. Fél óra alatt szép pirosra sül, és már tálalhatjuk is.
A sütőedényben tálaljuk, hintsük meg a maradék metélőhagymával, és adjunk mellé savanyú káposztát, valamint egy szép bikavért.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.