Elkészítés: A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, az étcsokoládét fém, porcelán vagy üvegtálkába tördeljük, és vízgőzfürdő fölött felolvasztjuk. A tojássárgákat a cukorral és a puha vajjal fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott étcsokoládét, elkeverjük, beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet, és a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk. Végül vajazott, liszttel beszórt magas falú hosszúkás formába szedjük, elsimítjuk, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, rácsra borítjuk és kihűtjük.
A hideg tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. A zselatint 1/2 deci forró vízben feloldjuk. Ha friss őszibarackkal dolgozunk, megmossuk, meghámozzuk és kimagozzuk. Az előkészített barackok felét kicsi kockákra vágjuk, a másik felét cikkekre daraboljuk.
Közben a krémhez a mascarponét a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a vanília-esszenciával vagy -aromával elkeverjük, beleforgatjuk a barackkockákat, a kemény tejszínhabbal lazítjuk, és belekeverjük a feloldott zselatint. Ebből a krémből 5 evőkanállal félreteszünk a díszítéshez, ebben ne legyen barack, hogy a habzsákból ki tudjuk nyomni.
A tésztalapot lapjával félbevágjuk, az alufóliával bélelt sütőformába az alját visszatesszük, rákenjük a krém felét, befedjük a másik tésztalappal, és rászedjük a krém másik felét. Végül eligazítjuk, és hűtőben 1 óra alatt megdermesztjük.
Ekkor a tetejét cikkekre vágott barackkal díszítjük, ráöntjük a 2 deci forró vízben vagy baracklében feloldott tortaszelét, és 1-2 órára visszatesszük a hűtőbe dermedni.
Tálaláskor az alufólia két szélét megfogjuk, óvatosan kiemeljük a tortát a formából, deszkára tesszük, lehúzzuk róla a fóliát, és a tetejét habzsákból kinyomott krémrózsákkal, barackcikkekkel, ízlés szerint friss mentával vagy citromfűvel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.