Elkészítése: A sütőt 200 fokra melegítjük. Egy 20-22 cm átmérőjű kerek tortaformát kizsírozunk és kilisztezünk. A tojássárgáját a cukorral és a szódabikarbónával fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a kakaót, a diót, és jól összedolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és evőkanállal a tésztába forgatjuk. Végül a zsemlemorzsát és a mazsolát is beleszórjuk, s a kikent formába simítjuk. A sütőbe tolva 15 percig sütjük, majd anélkül, hogy a sütőajtót kinyitnánk, a lángot 180 fokra visszavesszük. Így még addig sütjük, amíg a beleszúrt tűre már nem tapad ragacsos massza (20-25 perc). A sütőt elzárjuk, de a tésztát nyitott sütőajtóval még kb. tíz percig benne hagyjuk. Utána a szélét meglazítva, rácsra vagy deszkára borítva hagyjuk kihűlni. Mialatt a tészta sül, a krémet is elkészíthetjük: a tojássárgáját a porcukorral, a kakaóval és a vajjal vagy margarinnal habosra kikeverjük. A kihűlt tésztát két lapba vágjuk, és a krémmel megtöltjük, bevonjuk. A tetejét hideg vízbe mártott villával kicifrázzuk (megkarmoljuk), és mazsolaszemekből szőlőfürtöt vagy más mintát rakhatunk rá. Legalább egy napra behűtjük tálalás előtt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.