Elkészítés: Kezdjük a vadas-alappal. A szőlőmagolajon pároljuk meg az apróra vágott vöröshagymát, majd forgassuk bele a húsokat. Amikor fehéredik a hús, akkor a megpucolt, felkarikázott vagy csíkokra vágott zöldségeket (a petrezselymet még ne) szórjuk rá a húsra, engedjük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, adjuk hozzá a fűszereket, és fedő alatt pároljuk össze. Ha a hús puha, vegyük ki, tegyük félre, és a zöldségeket botmixerrel pépesítsük. Keverjük a péphez az apróra vágott petrezselymet, a mustárt, a borecetet és a tejfölt. Az egész zöldségkeveréket a hússal együtt tegyük vissza a gáztűzhelyre, és forraljuk össze a vadast (ha egyet rottyan, akkor kész is).
Ezután lássunk neki a zsemlegombócok elkészítésének: az apróra vágott zsemléket szőlőmagolajon pirítsuk át, majd vegyük ki a serpenyőből. A pirított kockákat dolgozzuk össze a liszttel és a zsírral, majd amikor vizes kézzel gombócokat tudunk belőle formálni, forrásban lévő sós vízbe dobjuk a gombócokat. Ha feljön a tetejére, vegyük ki, öblítsük át, és már fogyasztható is a vadasmártás zsemlegombóccal. Húsmentes hétfőre hús nélkül is laktató főétel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.