Elkészítés: A piskótához összekeverjük a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, az instant kávéport, a sót és 2 evőkanál vizet, majd hozzáadjuk a keményítővel, kakaóporral és sütőporral vegyített lisztet. A masszát tortaformába öntjük (vigyázzunk, ki ne folyjon), és 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Ha kihűlt, kivesszük a formából, és keresztben átszeljük.
A meggyes réteghez a befőtt levét edénybe szűrjük, a meggyszemekből kiválogatunk 12 szemet (ami majd a tetejére kerül), a többit az alsó piskótalapra borogatjuk. A meggylében elkeverjük a tortazseléport, a cukrot, esetleg citromlevet, és felforraljuk. Picit hűlni hagyjuk, majd a meggyszemekre öntjük.
A krémhez 6 dl tejszínt porcukorral enyhén felverünk, hozzáadjuk a habfixálót, és kemény habot készítünk. Óvatosan beleforgatjuk a darált mandulát és a mandulalikőrt. A krém 1/3 részét a meggyes rétegre kenjük, majd lefedjük a másik piskótalappal. Ezután a maradék krémmel befedjük egyenletesen a tortát, és kb. 1 órára hidegre tesszük.
A díszítéshez a mandulapelyhet szárazon, serpenyőben aranyszínűre pirítjuk. A torta tetejét és oldalát megszórjuk vele. A maradék 1-1,5 dl tejszínt porcukorral kemény habbá verjük, és nyomózsákba töltjük. 12 csillaggal díszítjük a torta szélét, jelezve a szeleteket, és tetejükre helyezzük a félretett meggyszemeket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.