Elkészítés: A piskótához összekeverjük a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, az instant kávéport, a sót és 2 evőkanál vizet, majd hozzáadjuk a keményítővel, kakaóporral és sütőporral vegyített lisztet. A masszát tortaformába öntjük (vigyázzunk, ki ne folyjon), és 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Ha kihűlt, kivesszük a formából, és keresztben átszeljük.
A meggyes réteghez a befőtt levét edénybe szűrjük, a meggyszemekből kiválogatunk 12 szemet (ami majd a tetejére kerül), a többit az alsó piskótalapra borogatjuk. A meggylében elkeverjük a tortazseléport, a cukrot, esetleg citromlevet, és felforraljuk. Picit hűlni hagyjuk, majd a meggyszemekre öntjük.
A krémhez 6 dl tejszínt porcukorral enyhén felverünk, hozzáadjuk a habfixálót, és kemény habot készítünk. Óvatosan beleforgatjuk a darált mandulát és a mandulalikőrt. A krém 1/3 részét a meggyes rétegre kenjük, majd lefedjük a másik piskótalappal. Ezután a maradék krémmel befedjük egyenletesen a tortát, és kb. 1 órára hidegre tesszük.
A díszítéshez a mandulapelyhet szárazon, serpenyőben aranyszínűre pirítjuk. A torta tetejét és oldalát megszórjuk vele. A maradék 1-1,5 dl tejszínt porcukorral kemény habbá verjük, és nyomózsákba töltjük. 12 csillaggal díszítjük a torta szélét, jelezve a szeleteket, és tetejükre helyezzük a félretett meggyszemeket.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.