Elkészítés: A réteslap kenéséhez minden hozzávalót beleteszünk egy edénybe, és összekeverjük kézi mixerrel vagy habverővel.
A tepsit kikenjük olajjal, belehelyezzük az első réteslapot és megkenjük a joghurtos keverékkel, majd jön rá a következő réteslap, és így tovább, míg 4 réteget kapunk, ezt is megkenjük, majd rászórjuk a meggyet (kinyomkodjuk a levét). A meggyre 2-3 maréknyi grízt szórunk egyenletesen, majd jöhet a cukor. Ezek után újra 4 réteg réteslap jön, közben lelkiismeretesen kenegetjük a joghurtos keverékkel.
Amikor elkészült, felszeljük. Az igazit átlósan kell szelni, de vághatjuk sima kockákra is. Tegyük előmelegített sütőbe.
Amíg sül, addig a sziruphoz a cukrot vízzel felfőzzük. Ha a baklava aranybarnára sült, meglocsoljuk a sziruppal, hagyjuk kihűlni, majd a vágások mentén ismét felszeljük, mert összeragad a sziruptól.
Már lehet is enni. :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.