Elkészítés: A tojásfehérjét felverjük habbá, beledolgozzuk egyenként a sárgáját és a kristálycukrot, illetve egy csipet sót. Belekeverjük a lisztet, végül az előzőleg megolvasztott vajat.
Egy nagy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben szép sárgára sütjük. Kihűlés után lehúzzuk a papírt, és visszahelyezzük a tésztát a formába.
A töltelékhez a gesztenyét a vajjal és a felforralt, majd langyosra hűlt tejjel sima, kenhető masszává keverjük, és a tésztára kenjük. Belenyomkodjuk sűrűn a magozott meggyet, elsimítjuk a tetejét, majd hűtőszekrénybe tesszük.
Ha a krém már kellően hideg, elkészítjük a mázat. A kakaóport a kristálycukorral jól elkeverjük, és 3-4 evőkanál vízzel sűrűre főzzük. Ezután beledobjuk a vajat, jól elkeverjük benne, és a sütemény tetejére öntjük. Dermedés után szeletelve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.