Elkészítés: 1. A vizet, tojást, a hámozott és lereszelt almát a kenyérsütőgépbe tesszük. Rászórjuk a lisztet, majd beletesszük a forma átellenes sarkaiba a tejport, a vajat, és a cukrot. Az élesztőnek a liszt közepében kis mélyedést készítünk. Dagasztóprogramot indítunk.
2. A hólyagosra dagasztott tésztát enyhén lisztes asztalra szedjük, könnyedén átgyúrjuk, majd 40x30 cm oldalhosszúságú téglalappá nyújtjuk. Megpakoljuk a jól lecsepegtetett meggyel, majd erre ráreszeljük a marcipánt, végül megszórjuk az őrölt fahéjjal.
3. Hosszanti oldalától feltekerjük úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön, majd óvatos mozdulatokkal kígyóvá sodorjuk. Egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaformát vagy kuglófformát sütőpapírral kibélelünk, és a marcipános-meggyes tésztakígyót a forma belsejétől kezdve, csigaszerűen tekerve, beletesszük. Olajjal vékonyan megkent fólia alatt, meleg helyen kb. 30-45 percig kelesztjük.
4. Közben összekeverjük a tojásfehérjét a tejszínnel (folyékony habtejszín), és ezzel bőven átkenjük a megkelt tészta tetejét, majd megszórjuk dekorcukorral és mandulaforgáccsal.
5. Előmelegített sütőben 190 fokon (légkeveréssel) kb- 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd tortaszerűen szeletelve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.