Elkészítés: A tésztához a tojások sárgáját a kétféle cukorral krémesre keverjük, majd az olvasztott margarint és a rumot belecsorgatjuk. A lisztet a mogyoróval, a kakaóval és a sütőporral összeforgatjuk, és egyharmadát a cukros tojásba tesszük. A kemény habbá vert tojásfehérje harmadát is hozzáadjuk, összekeverjük. A többi hozzávalót ugyanígy, két részletben adjuk hozzá.
Két 24 cm-es tortaformát margarinnal kikenünk, lisztezünk, a masszát elfelezve belesimítjuk. Előmelegített sütőben 165 fokon, légkeveréses sütőben 150 fokon kb. 20 percig sütjük.
A töltelékhez valókat a megybefőtt kivételével lábasba tesszük, és kevergetve sűrűre főzzük. Többször megkeverve 10 percig hűtjük, majd belekeverjük a meggybefőttet, és az egyik, már kihűlt tortalapra simítjuk. A másik tortalapot rányomkodjuk. Hűtőben dermedni hagyjuk, végül a tetejét a habfixálóval habbá vert, vaníliás cukorral ízesített tejszinhabbal bevonjuk. Mogyoróval meghintjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.