Elkészítés: A tésztához gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a lisztet a margarinnal, az édesítőporral, a vaníliaaromával, 1 csipet sóval és a tojássárgájával. Cipóvá formázzuk, és kb. 30 percre betesszük a hűtőbe. A meggyet hagyjuk felengedni, a lecsepegő levét felfogjuk, kimérünk belőle 2 dl-t. Kis lábosban összekeverjük az édesítőport, a lisztet, az étkezési keményítőt, a szerecsendiót. Hozzáöntjük a meggylevet, felforraljuk, és kevergetve 1 percig rotyogtatjuk. Félrehúzzuk, és belekeverjük a meggyet. Lisztezett deszkán a tészta 2/3-át akkorára nyújtjuk, hogy ki tudjunk bélelni vele egy kb. 24 cm átmérőjű tűzálló tálat úgy, hogy a peremére is jusson. A tésztát a formába nyomkodjuk. Rásimítjuk a meggyes masszát. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A maradék tésztát kinyújtjuk, és 10-12 darab kb. 1 cm vastag csíkokra vágjuk. A csíkokat rácsosan a süteményre fektetjük. A sütőben kb. 35-40 percig sütjük. Kihűtve, szeletelve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.