Elkészítés:
HÚS
A húst leöblítjük, bedörzsöljük fűszersóval, megkenjük az áttört fokhagymával, kisebb darabokra vágjuk. Sütőedénybe tesszük, meglocsoljuk az olajjal, aláöntünk egy kevés vizet, mellé- és rátesszük a felvágott hagymát, alufóliával lefedjük, és 180 fokon puhára pároljuk. Végül fedetlenül, a pecsenyelével locsolgatva pirosra sütjük.
MÁRTÁS
A meggykompótot 1 dl kompótlé kivételével odatesszük forralni. Hozzátesszük a cukrot, fahéjat, chilit. A maradék 1 dl kompótlét elkeverjük a liszttel, és mikor forr a kompót, a meggyhez adjuk. Sűrűsödésig főzzük.
GALUSKA
Felforralunk 4,5 dl vizet, beleszórunk 1 kávéskanál sót, majd a kukoricadarát, és mérsékelt tűzön folyamatos keverés mellett 4-5 percig, krémsűrűségűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, ízlés szerint még sózhatjuk, beletesszük a szerecsendiót és a vajat, majd megkeverjük és kb. negyedórát hagyjuk állni fedő alatt. Vízbe mártott kanállal tetszőleges méretű galuskákat készítünk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.