A meggyszemeket kétfelé vágom, a zseléport forrásig keverem 1 dl vízzel egy edényben, majd hozzáöntöm a meggyet a levével együtt, így is forrásig melegítem.
Egy 20x30 cm-es tepsit kibélelek folpack fóliával, így öntöm bele a meggyzselét. Amikor kihűlt hűtőbe teszem.
Másnapra megdermed, ekkor kiborítom egy tálcára. Ebben a tepsiben sütöm meg a piskótát, 5 tojásból. Én együtt verem fel a tojások sárgáját és a fehérjét géppel a cukorral, amikor sűrű massza, óvatosan hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet, közepes hőmérsékleten sütöm.
Miután a piskóta kihűlt kettévágom, megkenem a vaníliakrém egyharmadával, rácsúsztatom a zselét, amit előtte középen kettévágok és két darabban teszek rá a krémre, mert így könnyebb vele bánni.
Arra kerül a vaníliakrém második harmada, majd a piskóta másik fele, végül a maradék krém. Villával hullámokat húzok a krémbe.
Vaníliakrém: 2 tojás sárgáját kikeverek 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, hozzákeverem a lisztet, fokozatosan adom hozzá a hideg tejet, majd állandó keverés mellett sűrűre főzöm. 20 dkg vajat kihabosítok 20 dkg porcukorral és adatonként hozzákeverem a kihűlt vaníliapudingot. Ez egy nagyon finom, könnyű krém, gyakran használom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.