Elkészítés: Kimagozzuk a meggyet. 5 dkg meggymagot megtörünk, és 3 l-es üvegbe tesszük a meggyel együtt, ráöntjük a pálinkát, ízesítjük, összekeverjük, és az üveg száját jól lekötözzük. Meleg helyen vagy napon érleljük mindaddig, amíg az ízek jól összeérnek, naponta felrázzuk.
2-3 hét után /érlelési ídő/ leszűrjük, hozzáöntjük hozzá az 50 dkg cukorból és 2,5 dl vízből főzött szirupot, pár napig még érleljük, ismét leszűrjük, üvegekbe töltjük.
Kissé lehűtve kínáljuk ezt a kellemes, finom likőrt.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.