Elkészítés: A margarint megolvasztjuk, majd egy kissé lehűtjük. A cukrot a sóval és a tojásokkal felhabosítjuk, amíg sűrű krémet kapunk. Ezután kis adagokban hozzákeverjük az olvasztott margarint. A lisztet eldolgozzuk a sütőporral, a krémre szórjuk, és lazán belekeverjük, végül hozzáadjuk a konyakot.
A sütőformát kikenjük margarinnal, a tésztát beleöntjük, elsimítjuk, majd előmelegített sütőben 175 fokon 45-50 percig sütjük.
A gyümölcsöt leszűrjük és lecsepegtetjük. A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgákat a cukorral és a fahéjjal felhabosítjuk, amíg sűrű krémet kapunk. A darált diót, a kókuszreszeléket és a tejfölt hozzákeverjük, végül a felvert tojásfehérjehabot hozzáadjuk a kókuszos masszához.
A tortalapot meghintjük zsemlemorzsával, egyenletesen elosztjuk rajta a lecsepegtetett meggyet, majd ráöntjük a kókuszos masszát. A tortát további 20-30 percig 175 fokon aranybarnára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.