Elkészítés: Előbb a szalonnát kiolvasztom, majd amikor már félig kisült, a kolbászt is rádobom, zsírját kisütöm. Szűrőlapáttal kiveszem a megsült szalonnát, kolbászt, félreteszem, a visszamaradt zsiradékban (ha soknak találjuk, vegyünk ki belőle) szép egyenletes világosbarnára pirítom a tésztát. Beledinsztelem a vöröshagymát, majd a fokhagymát, meghintem pirospaprikával, hozzáadom a krumplikockákat és a kisütött szalonna- és kolbászdarabokat. Felengedem kb 1,3 liter vízzel.
Fűszerezem a fenti hozzávalókkal, takarékon kb. 15 perc alatt készre főzöm.
Tálalásnál friss zöldfűszerrel (petrezselyem vagy zeller zöldje) meghintem, de nélküle is jó.
1-1 szál aprított sárga- és fehérrépát is főzhetünk bele, de nálunk nélküle jobban szeretik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.