Elkészítés: Ez egy elég hosszú előkészítésű étel, 3 nappal előtte kezdjük. Először a csalamádét készítjük el: a répát lereszeljük, a többi zöldséget nagyon vékonyra vágjuk, egy nagy tálban a sóval alaposan összekeverjük. A legjobb kézzel, így az apró morzsolgató mozdulatoktól sokkal jobban összekeveredik. Az ecetben feloldjuk az édesítőt, ezzel ismét összekeverjük a salátát (ezt már ne kézzel). 3 napig szobahőmérsékleten, lefedés nélkül érleljük, naponta többször átkeverjük. 3 nap után üvegekbe töltve a hűtőben több hétig is eláll. Ez két befőttes üvegnyi adag, a recepthez igazából ennek a negyede kell.
Bepácoljuk a sajtot. Az olívaolajat összeturmixoljuk a medvehagymával, megsózzuk, és összekeverjük a lecsepegtetett sajtokkal. Mehet be a hűtőbe, szintén 3 napig érleljük.
A húshoz egy serpenyőben felolvasztjuk az olajat, majd rádobjuk a felaprított mentát és zsályát, 1-2 percig kevergetjük. Rádobjuk a sózott, borsozott combokat (bőr nélkül), majd körbepirítjuk őket a vajban. Ezután aláöntünk egy kis vizet, és fél óra alatt, időnként megforgatva megsütjük a húst. Alatta kb. 1 ujjnyi szaft maradjon.
Mikor kicsit kihűlt, letépkedjük a csontról a húst. Leszűrjük a fűszeres vajat, visszatesszük bele a combdarabkákat, kb. 2 perc alatt ismét átforrósítjuk.
Tálaláskor a húst 2 tányérra osztjuk, mellétesszük az immár zöld sajtot, majd a lila csalamádét. Mentalevéllel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.