Elkészítés: A 4 tojás sárgáját 26 dkg cukorral habosra keverjük, majd tovább keverve hozzáadunk 1 dl tejet és 1 dl olajat, majd a 26 dkg lisztet, a sütőport, és az egészet habosra dolgozzuk. A massza felét kivajazott, lisztezett őzgerincformába öntjük, a másik felébe 2 evőkanál kakaóport keverünk, majd ezt a masszát is kivajazott, lisztezett őzgerincformába öntjük. Előmelegített sütőben, közepes tűznél kb. 30 percig sütjük.
A krémhez 10 dkg porcukrot 2 bő evőkanál rumal és 15 dkg margarinnal szép habosra kikeverünk. 3 dl tejben megfőzünk 1 csomag pudingport. Amikor kihűlt (érdemes kevergetni hűtés közben, így nem lesz a tetején megvastagodás), összedolgozzük a cukros margarinnal.
A kihűlt tésztákat felszeleteljük (az őzgerincforma alja megadja a kb. szeletvastagságot), és a krémmel összeragasztjuk: egy világos szelet süti + krém + egy sötét szelet süti + krém...
2 tábla tortabevonó csokit összetörünk, és 1 kávéskanál margarinnal és kb. 1 evőkanál vízzel folytonos kevergetés mellett vízfürdőn megolvasztjuk. Folytonos kevergetés mellett lehűtjük, az összerakott méterest körbekenjük a csokival (lehet apránként is, és kenegetés közben hidegre tenni, hogy a már felkent csokiréteg szilárduljon; ha a csoki megdermedt, újra lehet olvasztani). A kész, csokimázas méterest ferdén vágjuk, így a szeletekben nagyon szépen látszanak a különböző színű rétegek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.