Elkészítés: Felkockázzuk a pulykamellet, és megszórjuk mexikói fűszerkeverékkel, frissen őrölt borssal, és egy kicsit állni hagyjuk. A gombát fölszeleteljük (nagyobb darabokra), a fokhagymát lereszeljük. Nagy serpenyőben olívaolajat és vajat hevítünk, beldobjuk a pulykát és a fokhagymát, és erős lángon addig pirítjuk, amíg a fokhagyma illatát megérezzük. Majd lejjebb veszünk a hőmérsékletet, és letakarjük a húst, hogy párolódjon. Kb. 10 perc elteltével (attól függ, hogy mekkora kockákra vágtuk a húst) levesszük a fedőt, és ha félig megpuhult a hús, hozzáadjuk a gombát és a fehérbort, majd újból letakarjuk, hogy a gomba is megpuhuljon. Kb. 4-5 perc múlva kész a gomba is, jöhet bele a paradicsom, a chili, a cukor és a fahéj, és ha szükséges, kis tengeri só (azért csak a végén, mert a fűszerkeverék elég sós és nem feltétlenük igényel az étel több sót, mivel azonban a paradicsom édeskés ízű általában, ezért ilyenkor kóstolás után ha kell, sózzuk). Ismét letakarjuk, és nagyon kicsi hőmérségleten tartjuk végig a serpenyőt, hogy a paradicsom jól be tudja sűríteni a szószt, és kb. 5 percig letakarva főzzük. Eztán levesszük a fedőt, és hagyjuk, hogy a szósz egy része elforrjon, és sűrű szaftot kapjuk. Ekkor már ki is kapcsoljuk a tűzhelyt, kicsit állni és hűlni hagyjuk, majd végül még megszórjuk egy pici frissen őrölt borssal. Rizs vagy burgonya illik hozzá... ahogy tetszik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.