A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a liga margarint és összemorzsoljuk.Hozzáadjuk a tojássárgáját, a porcukrot, borsot és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.Gombóccá formáljuk a tésztát és folpakba csomagolva legalább fél órára a hűtőbe tesszük.Közben elkészítjük a mogyorós grillázst.A kristálycukrot a kevés vízzel elkezdjük főzni, egy idő után a cukor aranybarnává kezd karamellizálódni.Ne kevergessük a karamellt, mert hamar visszakristályosodhat, inkább finoman rázzuk az edényt!Karamellkészítés közben óvatosan járjunk el, forró, és könnyen megégethetjük magunkat!A mogyorót kissé pirítsuk meg egy száraz serpenyőben, ezután aprítsuk fel, terítsük el egy sütőpapíron.Ha kész a karamell, öntsük a mogyoróra. Majd hagyjuk kihűlni.Megsütjük az egy szelet bacont.A bacon, és a mogyorós grillázst is igen apróra daráljuk. Ebből lesz a morzsánk.Vegyük ki a tésztát a hűtőből. Osszuk két részre, rizslisztezett sütőpapíron vékonyra nyújtsuk ki. (nekem ebből 2 db 23 cm átmérőjű pite készült)23 cm átmérőjű piteformába helyezzük.Vakon süssük elő. Ezt azt jelenti, hogy sütőpapírt helyezzünk a tésztára, majd erre szórunk száraz babot vagy száraz sárgaborsót, és előmelegített 170 ºC-os sütőben kb. 15-17 percig elősütjük.Sütés után hagyjuk kihűlni a tésztát.Amíg hűl a tészta, elkészítjük a krémet.A mascarponét kikeverjük a 3 evőkanál mézzel, a csipet sóval.Hozzáöntjük a növényi joghurtot, és alaposan összekeverjük.Fél deciliter vízben feloldjuk a zselatinport, megmelegítjük, majdnem forrásig.Ezzel keverjük össze a krémet.Ráöntjük a kihűlt pitébe. Betesszük a hűtőbe, körülbelül 2 órára.A pite tetejére szórjunk mogyorós-baconos morzsát, díszítsük ízlés szerint felvágott fügével.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.