Elkészítés: A lapokhoz a tésztát félkemény állagúra gyúrjuk, 4 részre elosztjuk, kicsit alálisztezve és letakarva 1/2 órát pihentetjük. A sütőhöz tartozó nagy lapos tepsi hátát vékonyan megvajazzuk, a lapokat jól lisztezett felületen, és a tészta felületét is szükség szerint lisztezve egyenként kb. 25x38 cm-re kinyújtjuk, sodrófára lazán feltekerjük. A sodrófa segítségével rágördítjük a vajazott sütőlapra, és kb. 7-8 perc alatt 180 fokon egyenként közép barnára sütjük. (Ha nem csúszik könnyen le a tepsiről, hosszú pengéjű késsel a tészta alját körben meglazítva segítjük.)
A tejet felforraljuk pici sóval, belekeverjük a búzadarát, és kevergetve sűrűre főzzük, kihűtjük. A hűlés közben néha átkeverjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, rummal ízesítjük, majd a kihűlt tejbedarát apránként eldolgozzuk a vajas krémmel, és jól kihabosítjuk.
Összeállítás:
1. lapra kenjük a krém felét,
2. lapot lekvárral kenünk meg,
3. lapra kenjük krém másik felét,
4. lapot csoki mázzal vonunk be.
A mázhoz gőz felett a csokit a vajjal megolvasztjuk, ízesítjük pici rummal, elkeverjük az olajjal, és bevonjuk a sütemény tetejét.
Száraz, hűvös helyen tároljuk! Másnap az egyeletlen széleket körbevágjuk, majd tetszés szerint szeleteljük és tálalhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.