Elkészítés: A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a tojássárgákat. Rászitáljuk a keményítővel, kakaóporral és sütőporral elvegyített lisztet, majd lazán összedolgozzuk.
Margarinnal kikent, 26 cm-es tortaformába töltjük, és előmelegített sütőben 175 Celsius-fokon (gáztűzhelynél 2-es fokozat) 25 percig sütjük. Rácsra téve kihűtjük.
A krémhez a zselatint beáztatjuk. Közben 2 narancsot forró vízben megmosunk, megtöröljük, héját finomra lereszeljük, levét kinyomjuk. A narancsléhez hozzáadjuk a reszelt narancshéjat meg a mézet, felmelegítjük, és feloldjuk benne a zselatint. Hűvös helyre tesszük.
A többi narancsot a fehér réteggel együtt
lehámozzuk, a gerezdeket a hártyából kiemeljük. A tejszínt kemény habbá verjük. A narancshúst apróra összevágjuk, és a tejszínhabbal együtt a dermedő léhez adjuk.
A piskótát keresztben 3 lappá vágjuk. Az alsó lapot tálra fektetjük, köré karimát pattintunk. Rákenjük a narancskrém felét, befedjük a második lappal, rásimítjuk a megmaradt krémet, és ráfektetjük a harmadik lapot. Körülbelül 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A torta bevonásához a tejszínt kemény habbá verjük. A karima eltávolítása után bevonjuk vele a tortát. Az oldalát pisztáciadarabokkal megszórjuk (lehet
csokidara is). A tetejére körben hártyáitól eltávolított narancsgerezdeket rakunk. A megmaradt habbal és a félre tett narancsszelettel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.