Előkészítés: A mézet a cukorral és a vajjal egy kis lábosban felforraljuk, és hagyjuk kihűlni. A lisztet, a kakaót, a mézeskalács fűszerkeveréket, a sütőport és a fahéjat összekeverjük.
Elkészítés: A mézes masszát, a tojást és a rumot összedolgozzuk a lisztes keverékkel, és 24 órára hideg helyre tesszük. A tésztát lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra nyújtjuk, és formákkal különböző alakokat szúrunk ki belőle. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, a formákat rárakosgatjuk, és sütőben kb. 15 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. A porcukrot összekeverjük a tojásfehérjével (sűrű masszát kell kapnunk). Sütőpapírból tölcsért készítünk, a végén nagyon kicsi nyílást vágunk, beleöntjük a cukormázat, és megdíszítjük vele a formákat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.