Elkészítés: 1 egész tojást és 1 sárgáját a mézzel, a 10 dkg porcukorral és a vajjal összekeverjük. Hozzáadjuk a citromhéjat, a szódabikarbónával és a fűszerekkel elvegyített lisztet, majd simára összedolgozzuk. Legalább 2 órát pihentetjük.
A tésztát lisztezett deszkán 0,5-1 cm vastagra kinyújtjuk. A kiszagatott formákat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és előmelegített sütőben 165 fokon aranybarnára sütjük. Forró cukros tejjel megkenjük, hogy fényes legyen.
A 20 dkg porcukrot a megmaradt tojásfehérjével simára keverjük, nejlonzacskóba töltjük, a zacskó egyik sarkán kis lyukat vágunk, és a mézeseket a cukormázzal kidíszítjuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.