Elkészítés: 1 egész tojást és 1 sárgáját a mézzel, a 10 dkg porcukorral és a vajjal összekeverjük. Hozzáadjuk a citromhéjat, a szódabikarbónával és a fűszerekkel elvegyített lisztet, majd simára összedolgozzuk. Legalább 2 órát pihentetjük.
A tésztát lisztezett deszkán 0,5-1 cm vastagra kinyújtjuk. A kiszagatott formákat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és előmelegített sütőben 165 fokon aranybarnára sütjük. Forró cukros tejjel megkenjük, hogy fényes legyen.
A 20 dkg porcukrot a megmaradt tojásfehérjével simára keverjük, nejlonzacskóba töltjük, a zacskó egyik sarkán kis lyukat vágunk, és a mézeseket a cukormázzal kidíszítjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.