A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk az eritritet, majd ezzel tovább verjük, belekeverjük a tojások sárgáját is, ezzel is elkeverjük, majd a robotgépet alacsony fokozatra állítjuk, és a lisztet is belekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük a masszát, és 170 fokra előmelegített (légkeveréses üzemmódban) sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
A málnához adunk 1 dl vizet, kézi habverővel csomómentesre keverjük a pudingporral, hozzáadjuk az édesítőszert is, és sűrű krémmé főzzük.
A margarint robotgép segítségével kihabosítjuk, majd a kihűlt pudinggal habosra keverjük.
A kihűlt piskótát, 3 lapba vágjuk, az alsó lapot tálcára helyezzük, majd a krém felével megtöltjük, ráfektetjük a következő piskótát, majd a maradék krémmel töltjük, rátesszük a harmadik lapot is, kissé rányomkodjuk. Hűtőbe tesszük.
A fondant alá klasszikus vajkrém kerül (cukor és tejmentesen), a margarint a nyírfaporcukorral kihabosítjuk robotgép segítségével.
A tortát kivesszük a hűtőből, széleit levágjuk, majd a vajkrémmel a tetejét és az oldalait is bekenjük, visszatesszük a hűtőbe.
A fehér fondantot kinyújtjuk és kiszúrjuk belőle a betűket. Kinyújtjuk a zöld fondantot is és beburkoljuk vele a tortát.
A torta tetejét egy ecset segítségével megkenjük vízzel, és ráragasztjuk a betűket.
Megjegyzés
Boldog szülinapot! A torta glutén-, tejmentes. Illetve csak a bevonat tartalmaz cukrot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.