Langyos vízbe tesszük az élesztőt és felfuttatjuk.
Egy tálba beletesszük a hozzávalókat, majd a felfutott élesztőt és kidagasztjuk. Hagyjuk 2 órát kelni.
A fahéjat összekeverjük a kristálycukorral. A megkelt tésztát kinyújtjuk, majd megkenjük az olvasztott margarinnal és rászórjuk a cukros fahéjat.
Feltekerjük és 3-4 cm-es darabokra felvágjuk. Egy sütőpapíros tepsibe tesszük és lekenjük tojással.
Előmelegített, légkeveréses sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt barnára sütjük.
A mascarponét, a vanília aromát, a porcukrot és a habtejszínt egy tálba tesszük és kikeverjük. Rácsurgatjuk a tetejére, majd megszórjuk tört és egész pisztáciával.
Megjegyzés
Díszíteni bármivel lehet, amihez éppen kedvünk van.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.