Elkészítés:
1. Tisztítsuk meg az articsókát és vágjuk négy felé. Az olajon pirítsuk meg a felkockázott hagymát, adjuk hozzá az articsókát, és kb. 5 percig pároljuk. Adjunk hozzá 1 pohár vizet, fedjük le, és főzzük további 10 percig.
2. Vágjuk vékony csíkokra a sonkát, és tűzön pirítsuk 2 percig.
3. Vegyük ki az megfőtt articsókát a főzőléből, és a tejjel turmixoljuk össze, majd szűrőkanálon szűrjük át, hogy ne maradjanak benne darabkák.
4. Főzzük meg a Barilla Mini Fusilli tésztát bő, sós vízben „al dente” keménységűre (azaz nem teljesen puhára), szűrjük le, majd adjuk hozzá az articsókakrémet és a pirított sonkát.
A Barilla Chef tippje:
Tehetünk hozzá egy kevés friss petrezselymet a frissebb ízhatás kedvéért. Ehhez a recepthez testes, intenzív, de friss, enyhén aromás fehérbor fogyasztását javasoljuk, mint a Vermentino Sardo, vagy egy Greco di Tufo.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.